Udgivet i Skriv en kommentar

Advokathuset står klar til at hjælpe dig med arvegift/boafgift

Der kan være mange spørgsmål omkring boafgift/arveafgift, og når du står og skal behandle et dødsbo kan det være overvældende at skulle tage stilling til de praktiske, lovmæssige detaljer. Derfor står Advokathuset klar til at hjælpe dig igennem processen, lige fra at fastsætte arven til udregning af boafgift og bundfradrag. 

På hjemmesiden Advokathuset kan du læse mere om boafgift/arveafgift, bosopgørelse og udregning af boafgift. Her vil du også finde en kontaktformular, som du kan udfylde, og herefter forvente svar tilbage hurtigst muligt. Du kan også læse med herunder hvor du kort vil blive introduceret til boafgift/arveafgift.

Hvad er boafgift/arveafgift?

Ordet arveafgift er blevet afskaffet, men anvendes stadig i folkemunde. I stedet kaldes det nu boafgift, og det er en term som henviser til den afgift, som du skal betale af det, som du arver fra et dødsbo. Størrelsen på boafgiften afhænger af din relation til den person, som der arves af. 

Der er tre forskellige kategorier inden for boafgift, afhængigt af dit forhold til den afdøde:

  1. Hvis du er ægtefælle eller registreret partner betaler du ikke boafgift – altså 0% i boafgift.
  2. Hvis du er barn, stedbarn, adoptivbarn, børnebørn, oldebørn, plejebørn, svigerbørn, samlever, forældrre eller fraskilt ægtefælle betaler du 15% i boafgift.
  3. Hvis du er søskende, ven, bedtseforældre eller samlevers børn, så betaler du 36,25% i boafgift.

Advokathuset står klar til at hjælpe dig med at beregne størrelsen af din boafgift. Inde på deres hjemmeside kan du endda selv beregne det via deres online boafgift beregner. 

Hvordan kan Advokathuset hjælpe med udregning af boafgift?

Hos Advokathuset finder du erfarne dødsbo advokater, som kan vejlede og hjælpe dig med din udregning af boafgift. Her kan de blandt andet hjælpe med at håndtere den afdødes aktiver og passiver, og behandle dødsboet. 

Da flere arvinger ofte skal tage stilling til, hvad der skal ske med aktiverne, står Advokathuset klar til at lave en åbningsbalance og boopgørelse, så arvinger nemmere kan vudere, hvordan aktiverne skal fordeles eller sælges. Advokathuset sørger også for at indberette alt nødvendigt til SKAT. 

Tøv derfor ikke med at gå ind på Advokathuset og læs mere. Når du vælger at udfylde kontaktformularen og blive kontaktet af en advokat fra Advokathuset, så er dette ikke bindende: Tag en uformel samtale om dine muligheder og hvordan Advokathuset kan hjælpe dig med din situation. Dermed kan du også få en sikker fornemmelse for, hvem du vælger til at håndtere et dødsbo. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *